2011-12-19 7 瀏覽
又同舊同事黎荃灣食飯, 本來諗住食和民, 但實在太多人, 又唔比訂位, 所以最後去左石燒. 呢到唔使等位, 一入去就被安排四人卡座, 坐得舒服. 點左個dinner set, 再叫d小食. 先黎個雜菜沙律, 菜好新鮮, 但份量好少吉列蠔同吉列蝦, 熱辣辣上菜同好夠味用某幾間信用卡簽帳就會送既一口吉列豬, 味道一般, 真係得一口刺身, 好鮮甜火炙芝士軟殼蟹卷, 味道一般, 飯團鬆散, 冇乜芝士味蒜片牛肉石燒炒飯, 石鍋上, 熱辣辣, 味道唔錯, 炒飯好香口野菜牛肉涮鍋, 肥牛舖滿鍋面, 雖然算不上頂級, 但肥瘦適中, 份量都算多, 底層配有日式鍋料, 讚!!! 野菜牛肉卷, 原來用上韮菜, 但由於本人唔食韮菜, 放埋一齊只覺得韮菜搶晒牛肉味, 而且好硬 又一次食到人家打烊先捨得走, 但服務員都好好, 都唔會黑面趕我地走!
吉列蠔同吉列蝦, 熱辣辣上菜同好夠味
刺身, 好鮮甜
火炙芝士軟殼蟹卷, 味道一般, 飯團鬆散, 冇乜芝士味
2011-11-25
  • 野菜牛肉涮鍋