(非會員)
2008-04-14 50 瀏覽
與一班朋友到這酒家吃晚飯, 一來到已經聞到濃烈的豬屎味, 可能是因這酒家近舊碼頭. 點了餸, 但其中二碟認真貨不對版. 明明叫了京都骨, 卻來了一碟洋蔥茄汁豬扒, 叫了鹽焗雞,卻來了一碟似炸子雞的"焗雞"並伴淮鹽,分明就是炸子雞,話是半隻雞,但實際size一定不足半隻, 仲要買成$90. 梗係要求退貨, 但侍應的態度非常惡劣, 說他們的鹽焗雞與別不同, 又話以為我們知(唔係呀, 你唔講邊個知,一般都以為鹽焗雞是那種類貎似白切雞,但是用鹽焗煮,點沙羗粉個種) 本來個老闆話可以cancel, 誰不知另一個侍應(想是老闆娘)又走出來話係咁, 一定要我們要並放了碟雞係張枱, 不肯拿走, 有冇攪錯, 咁嘅服務態度惦得. 到最後只要有硬食.可能這酒家主要做海鮮,其次做小菜,所以小菜的質素欠佳. 但海鮮的價錢也不抵食, 大部份都是冰鮮,而且價錢仲貴過一般的海鮮酒家. 實在食不過.