2019-12-16 682 瀏覽
午餐食得太豐盛 冇咩胃口食夜晚 但又口痕揀咗間有小食嘅甜品店大概7點幾去到 時間尚早 只有我同友人兩個店內裝潢都幾特別 感覺幾舒服我哋叫咗四樣嘢 但有三樣嘢都令我哋苦不堪言1. 伯爵茶燉蛋2. 豆乳拿破崙3. 牛油焗粟米4. 燒雞軟骨 1. 伯爵茶燉蛋賣相可以 初頭食落都覺得味道一般食食下底層係出水已經叫我朋友唔好食唔知佢哪來嘅勇氣繼續食 食食下仲見到一堆唔溶嘅糖..(我朋友繼續食 所以圖片未能完全反映真相)呢兜嘢好似成$50 2. 豆乳拿破崙呢碟甜品一到 已經覺得好奇怪 啲豆乳係一pat pat 但諗住可能只係賣相差(張相係就哂角度將啲賣相不討好嘅部分排出鏡頭外)一食啲豆乳係有一陣好濃烈嘅燒焦味 唔知點解一碟冷盤可以有呢陣味再試佢個伴碟雪糕(嘔)直頭形容唔到陣味仲要呢碟嘢好似要成$75唔知憑咩賣呢個價3. 牛油焗粟米最地獄嘅嚟啦...諗住甜品難食 熟食應該冇嘢啦一咬夠粟米 成啖酸味真心理解唔到(食到呢度已經完全冇心情影相,附圖係最後食完發覺咁難食先幫佢影張相用作證據)4. 燒雞軟骨食到最後一碟都真係可謂一步一驚心呢串嘢只可以叫係正常不過燒雞軟骨呢啲咁難失敗嘅串燒都燒唔到「好食」嘅程度
午餐食得太豐盛 冇咩胃口食夜晚 但又口痕

呢兜嘢好似成$50

2. 豆乳拿破崙
呢碟甜品一到 已經覺得好奇怪
啲豆乳係一pat pat 但諗住可能只係賣相差
(張相係就哂角度將啲賣相不討好嘅部分排出鏡頭外)
一食啲豆乳
係有一陣好濃烈嘅燒焦味
唔知點解一碟冷盤可以有呢陣味
再試佢個伴碟雪糕(嘔)直頭形容唔到陣味
仲要呢碟嘢好似要成$75
唔知憑咩賣呢個價

3. 牛油焗粟米
最地獄嘅嚟啦...
諗住甜品難食 熟食應該冇嘢啦

呢串嘢只可以叫係正常
不過燒雞軟骨呢啲咁難失敗嘅串燒
都燒唔到「好食」嘅程度
個人覺得已經夠失敗

食完呢餐之後(暫時約過24小時)
我同我朋友分別各肚瀉咗4-5次
我唔知係佢哋雪櫃壞咗定良心壞咗
呢啲嘢食拎出黎唔止係害人
而且十分浪費食物
已經唔係去評論佢好唔好食
而係可唔可以食

最後埋單竟然要$179
今日喺廁所度過嘅時間
我腦海只有七個字「賠了夫人又折兵」
不能理解呢間店嘅好評從何而來
2019-12-15