2023-05-03 896 瀏覽
買外賣要排入座隊已經奇怪,喺收銀處遇著一個不知所謂嘅師奶勁惡頂!友人不是香港人,收銀師奶聽唔掂英文,我哋已經傾好要嘜先行入去落單,先叫1 份炸雞翼,1 份炸豬扒同8 碗薑汁燉奶,再叫朱古力燉奶佢話冇,轉叫咖啡燉奶又冇,收銀師奶發脾氣跟手極無品推menu 趕人出去再諗食嘜,友人想繼續落單佢竟然搶menu 話唔幫我哋落單,我問佢點解落緊單要趕人出去? 佢話我鬧佢,不斷指住我又拍膠板話我鬧佢,我問佢我鬧佢嘜佢講唔出相反不斷鬧我痴線,話可以睇番CCTV, 我叫佢開嚟睇下我鬧咗佢嘜佢又唔敢再一直鬧我痴線! 又話唔想睬你,廢事睬你...不嬲都知呢間餐廳態度差但無唸過差成咁!唔明點解一間咁出名嘅老字號竟然會有一個EQ 咁低嘅小學雞師奶做收銀,咁樣對待遊客簡直影衰香港旅遊業!
2023-04-29
20 分鐘 (外賣自取)
宵夜