招聘中
$18,000-$22,000
月薪
餐廳: Chicken Factory (杏花新城)
資訊:

2023-02-23 504 瀏覽
從來冇試過寫食評,今次比呢間開齋。.未試過咁差嘅服務,嚴格來講係無服務。.8:25入到去自助落完order點左2份總共$156嘅晚餐,一坐低就有個帶着鄉音嘅阿姐衝出嚟用好急速嘅聲線話”8點45分就清場,一係你哋就食快啲,一係就轉外賣! “.我哋心諗做乜,由於我哋唔係住附近,所以唔想轉外賣。所以我哋同看似係話事嘅廚房男店員A講:”我哋唔係住響附近外賣唔到,同埋唔想咁急食唔切,所以要求退錢。”.期間鄉音阿姐好似跳咗掣咁不斷重複講 “我等你我等你我等你我等你,我咪話等埋你囉” “仲話10點會收舖,而家可以等到你9點” 下,我哋打咗個突。.我地堅持退錢。廚房男店員A唔太清楚所以就擰去問後面洗緊碗嘅男店員B,半秒之後佢就擰番過嚟話 “唔會退錢。” 我哋又打咗個突。.我哋就話 : “其實從你哋嘅反應唔似有退錢policy ,咁你做個special case俾我地啦。你地哩位阿姐講過10點先收舖,究竟係點樣?”.之後男店員A超晦氣咁講”呢度冇人講個10點收” 下,咁我哋頭先幻聽呀?仲話 “個個客都要求咁佢可以點做,我而家可以俾你食9點已經係special case。”.期間個阿姐不斷challe
從來冇試過寫食評,今次比呢間開齋。
未試過咁差嘅服務,嚴格來講係無服務。
期間個阿姐不斷challenge我地話 “都俾你留到9:00食啦,而家你仲可以食㗎喎!” 感覺就好似而家俾人恩賜15分鐘咁。
佢仲係堅持唔退款,我哋唯話轉外賣啦。點知男店員A繼續發晦氣話我哋已經整緊啦,即係佢根本就冇諗過俾我地揀,仲好大力咁拋啲食物砰微波爐門。依種咄咄逼人嘅態度真係好趕客。
電腦/ 店內係冇任何告示 或者店員講佢幾點last order同幾點會無堂食。之後你落咗單就屈硬食佢嘅所謂選項。
唔係話顧客一定大晒,但係有時啲店員啲態度真係太衰太趕客。

評分冇得揀0分,如果唔係,全部都係0分。
2023-02-17