2015-11-22 444 瀏覽
10:00正,入座叫早餐,見人多忙都無催,知人手不足,因為身邊不停有人追單,諗住玩下手機過一陣有得食,愈等愈唔對路,有位全塲最好心既洗碗嬸嬸遞低杯茶,就話:今日好多單,見你坐左好耐,俾杯茶你先。望望錶10:40,忍唔住揮手同個行緊埋黎既肥女人侍應講:唔該我等左好耐,可以睇下有無單?跟住個情景真係一絕,個肥女人待應手揸住一盤野一路行埋我到對望左五秒以上,當我以為佢完全接收曬我既意思之後,原來佢係轉入廚房方向,佢背向我之後我再大聲同佢講:你係咪聽唔到我同你講野?佢繼續行入廚房。係我見過最離譜既待應我到收銀處理論,當時有一個女收銀同似係女主任,個女收銀一樣當我透明,個女主任就有講:唔好意思,我都見你坐左好耐,而家整俾你,你叫左咩餐?我心諗天呀有無咁離譜呀,我:你見我坐左咁耐,枱上咩都無,你唔跟進下?我叫咩餐你唔知?你話而家緊俾我即係我唔追你唔出餐俾我?仲有你個肥女待應同佢講野完全當我透明,其實你地餐廳想點?途中個肥女待應經過,我指住話:就係佢對住我點行點過,最後我同完全無管理能力既女主任講:我全部唔要,你同取消曬走了,咁受氣既餐廳,點解無投訴電話?可能個老細打算就汁就唔理啦,失敗!
走了,咁受氣既餐廳,點解無投訴電話?
可能個老細打算就汁就唔理啦,失敗!
2015-11-22
40 分鐘 (堂食)
早餐