2010-11-28 6 瀏覽
不知所謂的台式怏餐今天想食台灣野, 就特意去呢間試試! 點知食到一肚子氣!1. 牆上菜牌同台面的菜牌唔一樣, (台面菜牌下午茶有酸菜肉絲米線, 牆上菜牌卻唔包) 二者價錢相差$8, 到落order, 食物到, 才寫單, 發現價錢係正價非下午茶餐價?! 問個店員說下單前要說明係下午茶, 但份量少一點, 現在改唔到架啦~~~ok! 當我唔小心看錯2. 好快食物來到,一食! 完全唔掂 ~~個酸菜肉絲米線完全酸菜味, 肉絲多根及肥肉, 友人之鹵肉米粉尚可! 3. 二個人叫了2個餐, 本應包飲品, 埋單時境然額外每杯飲品多收 $5, 由原以為合共$50埋單, 最後因菜牌問題下午茶變了正價$29 + 一個正價餐$29 + 不知名額外飲品價錢令呢餐下午茶變成 = $68! (如果食物好, 服務好, 其實都完全唔貴, 可惜沒一樣東西掂, 下次一定唔會再幫襯, 難怪下午茶時段店內只有1,2台客人~~)
不知所謂的台式怏餐

今天想食台灣野, 就特意去呢間試試! 點知食到一肚子氣!

2010-11-28