2021-08-08 312 瀏覽
用Openrice外賣,預計時間到門口。因為有啲店通常食物整好都忘記update ready個status,所以我問下店員A我張單得未。店員A左右望望也沒有外賣,但唔知點解唔出聲,我咪當作未得囉,再等下,可能佢戴口罩講左等等但我聽唔到。10分鐘後(即遲了),我再叫另一個店員B check,佢入去睇睇,又唔知點解佢睇完唔話畀我聽,例如整緊/等多一陣/etc,反而處理其他事務。5分鐘後,食物ready,店員A將食物拿出來cashier,放響店員B隔離。店員B見到。哈哈你真係估唔到,全鋪得我一張openrice單,堂食half full,店員B居然要等我話佢,佢先醒覺將袋食物攞俾我,條友真係唔係路,唔使講sorry但唔好唔出聲丫。其實店員A都應該知道袋野係我嘅,唔知佢係咪真係忘記(得我一個企響門口問過佢嘅人),定係佢同店員B要分工,唔可以親手將袋野交俾我。平時d 姐姐有禮貌交帶的。今次夜晚8點店員AB好似係後生啲。利申,我都係後生。張單遲15分鐘係ok的。
用Openrice外賣,預計時間到門口。

2021-08-08
35 分鐘 (外賣自取)