大家埋單的時間要小心!本人與家人每個星期日都會去新星飲茶。於2016年9月4日早上到新星海鮮酒家長沙灣分店飲茶,埋單的時候,通常都係自己拎張卡去櫃檯付款,個職員將你個檯號輸入電腦後,就會講個價錢比你知,唔會比你check單,我爸爸比完錢後,發覺好似收多左,所以就返轉頭要求check單。職員即刻吞吞吐吐咁,比張單我睇,全部食物係啱既,但係就比單個數收多10蚊。佢講左唔好意思,我地就無再追究。今日,9月11日,我和家人再去新星飲茶,事件再次發生,埋單再次收多10蚊。個職員即刻話唔好意思乜乜乜咁,但係其實已經唔係第一次,上個星期都係同一個職員都係相同做法收多我錢。每檯客都收多10蚊,亂收多人地錢就係唔啱咁樣係咪姐係穿桶桶低,貪污?大家以後去新星飲茶都要問佢拎單check單!收你既錢同單既錢係唔同既!
大家埋單的時間要小心!
本人與家人每個星期日都會去新星飲茶。
佢講左唔好意思,我地就無再追究。