2016-03-14
不知道那來什麼勇氣終於來到太子吃晚飯。簡單美味的紅蕃茄認識我多年嘅朋友都知道我係盡量很避免到太子這個地方,這裏有着一個令我耿耿於懷故事,所以太子總會令到我不願意久留。不知道誰拿來這個勇氣竟然約我來呢度食飯,算啦既然係好朋友叫到我就勉為其難去太子食飯!今次黎到位於砵蘭街頭嘅紅番茄餐廳,吃個簡單便飯!紅番茄餐廳屬於同頗港式嘅西餐廳,座位坐得幾舒服,而且好易揾!是日一行兩人嚟到呢度食晚飯,呢度嘅晚市套餐都好抵,大概$120左右就有交易!除咗標準嘅晚餐套餐之外仲有廚師精選我同朋友先叫咗個大蝦凱撒沙律大蝦爽口彈牙凱撒沙律亦都好新鮮好味,而且分量很大,減肥女士可以叫個沙律加錢配套餐做晚飯都得啊!靈活性頗高!晚市套餐有餐包同埋湯,我當然係叫我最喜歡嘅德國豬手晚餐啦蒜蓉包香脆可口熱辣辣,而湯亦都係水準之內啊!鹹豬手份量適中唔會太大,上枱時熱辣辣,肯定係即叫即做啦!肉帶鹹香而且外皮香脆,配上好好味嘅炸蒔角,抵食又大件!隨碟附上黑椒汁,但係我自己覺得唔點已經好好食了!朋友叫咗個燒扇貝配牛柳,朋友俾咗一個扇貝比我,扇貝燒得好香,配上芝士忌廉將更覺惹味,而且好大隻很甜美!佢哋嘅食物品種多而且份量,價錢同埋食物
今次黎到位於砵蘭街頭嘅紅番茄餐廳,吃個簡單便飯!
紅番茄餐廳屬於同頗港式嘅西餐廳,座位坐得幾舒服,而且好易揾! 是日一行兩人嚟到呢度食晚飯,呢度嘅晚市套餐都好抵,大概$120左右就有交易!除咗標準嘅晚餐套餐之外仲有 廚師精選 我同朋友先叫咗個大蝦凱撒沙律
佢哋嘅食物品種多而且份量,價錢同埋食物都好適合家庭一家大細嚟食,正正坐我隔離嘅就係一台十人嘅大家庭嚟食晚飯啊!充滿歡樂笑聲!
多謝呢位朋友令我隔了咁多年,終於拿出勇氣來到太子逗留,而且仲食左個簡單而美味的晚餐!