2022-06-13 701 瀏覽
今日同男朋友黎到黃埔,週末幾乎間間餐廳都人頭湧湧好熱鬧,依間餐廳入座率都好高,我哋好彩坐左最後一兩張枱,不用等位。☺️ 店內環境舒適,店員服務亦好好,好快已經送上茶同小前菜 ~(雖然埋單先知要收錢🤪)我哋叫左三樣食物同兩杯特飲,店員主動介紹特飲兩杯有優惠價,一於試下。菠蘿乳酸幾解渴開胃,仲有菠蘿粒粒,可惜飲到尾有少少藥水味。另一西柚四季春多多,係水果同茶既配合,味道似係出面台式飲品會有既味道,我幾中意,不過如圖所見,成杯野都好多冰,要飲既話記得要珍惜住飲😂😂第一道菜係鵝片,中間夾左啲鵝件(?有皮有骨既),底層係豆腐。本身份量同賣相都不錯,可惜一入口柴到😫 好失望呀大佬好乾呀見餐牌有不少鹵水選擇,仲以為係招牌,結果兩個都無乜意欲去夾,因為太難咬了。川椒雞就好好多,至少熱辣辣上枱。食落都覺得係嫩溫有適當肉汁,味道香而不辣,如果有碗飯就好了😂 旁邊既炸葉(?)千萬不要錯過,好好食的😋最後係最最期待既方魚蠔仔粥,$55份量兩個人share啱啱好~ 鮮香唔腥又多料👍🏻 好快食至見底了。晚餐二人份埋單約四百蚊,性價比不過不失。

前菜

菠蘿乳酸

菠蘿乳酸幾解渴開胃,仲有菠蘿粒粒,可惜飲到尾有少少藥水味。

西柚四季春多多

鵝片

川椒雞

方魚蠔仔粥

晚餐二人份埋單約四百蚊,性價比不過不失。
菠蘿乳酸
西柚四季春多多