2015-08-08
咁本身我真係唔太點食甜品嘅,無奈枕邊人係甜品、甜食愛好者,可以同枕邊人一齊嘅5年幾以來,我吸收左相當多嘅糖份😂其中,佢最鍾意去韓國食雪花牛奶碎冰(陪佢因為食野而去左韓國3次)唉 其實韓國除左食都真係幾悶所以,我今次就帶佢來到呢間網上評價同埋朋友口中評價都唔錯的韓冰一試,老實講,比想像中普通。我都還好,我覺得都算唔錯架😂但對於男朋友呢位甜食愛好者來講,韓冰似乎係令佢失望程度都幾大。佢話牛奶味唔夠香濃,而且會食得好論盡,我哋嗰碗上台時已經係歪左少少嘅,我係一個唔太鍾意食嘢食到感覺污糟嘅人,所以一上枱時,已經見到啲黃豆粉跌到周圍都係,令我心情有點受影響雖然我唔太鐘意食杏仁片,但值得一讚嘅係,韓冰會再入少少mochi同埋杏仁片來增加口感,令其無咁dry