2022-06-26 37 瀏覽
今日去摩士公園睇男朋友踢波完咗就想搵一間附近嘅小炒餐廳食。男朋友體力勞動完,餓到傻,所以我哋都叫得比平時多。我哋分別叫咗炒蜆、黃鱔煲仔飯、九層塔粉絲蝦煲、同埋一碟蒜蓉炒白菜仔。上菜算快我哋坐低唔使10分鐘已經有炒蜆食。炒蜆好夠鑊氣又冇沙,調味都幾濃,好想叫個白飯配餸,但係係叫左個煲仔飯既情況下,唯有放棄🥺今日嘅焦點係個黃鱔煲仔飯,原來成個煲仔飯上到枱已經撈好,好似炒飯底咁好惹味,每一粒飯都上好哂色,黃鱔切左絲,但係份量好足,做到啖啖都有魚肉既炒飯,好食!另外九層塔炒粉絲蝦都相信係呢到既大絕!我地食到最尾非常飽都堅持到底。粉絲吸滿哂蝦味,濃濃既蝦膏味道再加上九層塔同埋具酒香既調味,食到Lam lam 利。我地覺得如果配白飯就敢perfect,可惜已經比炒飯霸左半個胃🥺估唔到屋邨小炒都咁好食,住係呢條邨都幾幸福
今日去摩士公園睇男朋友踢波完咗就想搵一間附近嘅小炒餐廳食。

估唔到屋邨小炒都咁好食,住係呢條邨都幾幸福