2017-11-09
係朋友屋企玩card game, dinner 就嗌左呢間外賣。按住佢個外賣單張,嗌左個6-8人餐,落好晒order, 講清楚埋地址,個店員都有重覆多次個地,店員仲話9個字左右送到,確認好冇問題先收線既。點知6:40 打完個電話落單,到8點外賣都仲未到,結果我個朋友就打去問下,點知個店員好由其甘答送緊,等下啦。如事者,一等再等,等到8點半,覺得唔對路,又再打多次電話,講埋比佢知幾點落左order, 依家仲未到,個店員就話出左車,應該差唔多到。結果等到9點外賣先送到黎,大家都肚餓到呆晒。湯同埋食物黎到都仲夠熱,味道ok。但其實呢個餐,我地嗌左既係一個意粉,同一個飯,點知佢黎左兩個都係飯,不過好彩個飯唔差。因為等外賣既時間實在太耐,可能真係好多order 要做,但係甘既問題,所以下次都唔敢再幫襯了。
結果等到9點外賣先送到黎,大家都肚餓到呆晒。