2021-06-30 629 瀏覽
呢間喺蘭桂芳行上少少,位於斜路旁嘅cafe,藍白色🤍💙嘅裝潢,未入到去已經感受到個份悠閑舒適😌呢度仲設有戶外座位,可以帶🐶🐶嚟☺️Tiramisu with melted Mocha ($75)好多人揀嘅甜品,集咖啡☕️、巧克力🍫、酒🥃香三種風味,入口先來香醇濃厚嘅咖啡味,慢慢入口就係芝士奶油嘅滑、甜酒嘅醇,仲有濕潤嘅感覺等等,揉合各種美味而成。 裡面仲係流心㗎🤩Big Beef Sandwich ($88)必食!必食!一見到佢厚厚嘅牛肉加上爆💥出嚟嘅醬汁,已經相當吸引🤤 牛肉🥩質素好高,嫩滑又有口感,牛肉味仲好香。 入面仲有滿滿嘅芝士🧀、酸瓜🥒等, 味道豐富難忘😍Quail & Egg ($108)鵪鶉加蛋😯 佢無Big Beef 咁爆漿💥,但有流心蛋,鵪鶉肉厚切味濃,有咬口,配上醬汁及配菜,都幾惹味。三文治🥪烤得金黃色,外脆內軟,值得加分🥰Canele ($32)又似風鈴,又似酒桶😆可愛法式蛋糕,我覺得伴咖啡好合適。外面有酥脆嘅焦糖香,而入面柔軟,口感豐富😋Matcha Latte ($48)凍嘅綠茶🍵latte ,茶味馥郁,不過要盡快飲,冰好快溶🧊😝Beetroot Latte ($

呢間喺蘭桂芳行上少少,位於斜路旁嘅cafe,
藍白色🤍💙嘅裝潢,未入到去已經感受到個份悠閑舒適😌
呢度仲設有戶外座位,可以帶🐶🐶嚟☺️

Big Beef Sandwich ($88)

Quail & Egg ($108)

Canele ($32)

Matcha Latte ($48)

Beetroot Latte ($48)
夢幻嘅粉紅色💓,極為搶眼,而且紅菜頭好健康,latte口感順滑

Latte ($42)
Dirty ($45)
熱嘅特濃espresso☕️ 撞上涼鮮奶🥛,明顯見到兩層,咖啡慢慢同鮮奶融合。 可以飲到溫熱🔥嘅咖啡及清涼🧊順滑嘅牛奶,由暖到涼,濃到淡,好有驚喜🥳

• Dirty
  • Beetroot  latte