2022-09-15
放左係我個List到一段時間,終於book到位去食🤭太興奮了,位於銅鑼灣唔洗2分鐘就到達,入到餐廳非常寬躺,餐廳職員服務親切,一坐下隨已遞上熱茶,我點了龍蝦鐵板燒二人前$2380/兩位,呢個套餐好豐盛,食完超級飽!大滿足♥️☆-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-☆❥前菜係酒浸日本乾鮑,鮑魚食落帶有酒香,肉質軟而不靭,前菜已經好吸引❥合桃藜麥沙律🥗沙律汁酸酸甜甜好開胃,入面有各款沙律菜、青瓜、藜麥同埋合桃❥鱈魚乾伴酒小吃👍🏻脆卜卜,好香口❥白鱈魚厚切白鱈魚煎到金黃色,低層放有日式洋蔥汁,魚皮煎到好似薯片咁香脆!魚肉嫩滑❤️🔥❥龍蝦配海膽汁龍蝦🦞非常生猛!師傅煎香再拆肉,再淋上海膽醬,仲有紫蘇葉嘅花擺盤,龍蝦下有脆卜卜既法包👍🏻龍蝦肉質爽口彈牙,煎得恰到好處配上海膽醬同埋紫蘇花,正!最後仲可以用法包沾埋淨餘既海膽醬,推薦👍🏻👍🏻👍🏻❥熊本縣產 A5 和牛來自熊本縣既頂級品種和牛,油脂分布均勻,入口即溶,牛味濃郁,肉質軟嫩,師傅會細心問左你想要幾多成熟,可伴紅酒汁,喜馬拉雅山粉紅鹽或芥末做調味,非常邪惡❥季節限定蒜🧄炒乾花菇,大大隻,菇味濃郁👍🏻平日不吃菇
❥前菜
❥合桃藜麥沙律🥗
沙律汁酸酸甜甜好開胃,入面有各款沙律菜、青瓜、藜麥同埋合桃
❥鱈魚乾
伴酒小吃👍🏻脆卜卜,好香口
❥白鱈魚
❥龍蝦配海膽汁
❥熊本縣產 A5 和牛
❥季節限定
蒜🧄炒乾花菇,大大隻,菇味濃郁👍🏻平日不吃菇的我全都吃光🤭
❥炒飯
粒粒分明,夠乾身,而且採用日本米,咬落特別有嚼勁,萃取雞入邊嘅精華,入面仲有瑤柱
❥甜品
選擇有豆腐雪糕、綠茶雪糕、蜜瓜及柚子雪葩。食咗咁邪惡嘅食物,甜品我就揀咗柚子雪葩和豆腐雪糕,清爽消滯
ʕ•ᴥ•ʔʕ•ᴥ•ʔʕ•ᴥ•ʔʕ•ᴥ•ʔʕ•ᴥ•ʔʕ•ᴥ•ʔʕ•ᴥ•ʔʕ•ᴥ•ʔ
鉄人旨花 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道477-481號肇明大廈2樓