2021-03-10 1222 瀏覽
網上見到評論煲仔飯很出色,小菜都很不錯,抱着期望想去試!第一次沒book位6點多去到沒有,要等到9點半才有,免得等太耐,決定下次book位再試吧!第二次中午經過想book晚上去食,又告知當日無位,那再決定下次早兩日book左先去!心想咁full一定好食多人食~最後book左位,終於食到啦。一去到就叫個白鱔蠟腸煲仔飯,九肚魚及炒蜆,飲杯凍檸茶,滿心期待。九肚魚一黎到賣相相當不錯,一食皮夠脆,但肉質好似漿,多骨,整體一般。炒蜆望落都幾好,味道都算可接受,但有好多無開殼。凍檸茶無嘜茶味,間間唔同做法,還能接受。到最後,最期待的白鱔煲仔飯黎啦!一個碗仔裝住煲仔飯嘅醬油,睇落比較稀,心諗做法唔同,就倒落啲飯撈一撈,一食無嘜味,無香味,只有好淡的白飯撈豉油味道, 直接試下碗醬油,一試簡直覺得係被欺騙,根本係豉油加左水!!!失望至極!!!白鱔救左個飯,算鮮味夠爽脆,蠟腸也是不夠香,肥油味比較重!試完今次,真係短時間唔會再試!樣子很不錯,味道卻令人失望!
網上見到評論煲仔飯很出色,小菜都很不錯,抱着期望想去試!
炒蜆望落都幾好,味道都算可接受,但有好多無開殼。
凍檸茶無嘜茶味,間間唔同做法,還能接受。
到最後,最期待的白鱔煲仔飯黎啦!
試完今次,真係短時間唔會再試!
樣子很不錯,味道卻令人失望!