2019-06-08 6040 瀏覽
端午節,一家四口一起去食lunch buffet, 順便幫小朋友慶祝,訂位時已經說明幫小朋友慶祝生日,餐廳職員 confirm我booking 時有講明會預留一個生日cup cake和生日牌給小朋友,但到餐廳時完全沒有這回事,餐廳staff完全當冇事發生。講真我都俾左幾百元一位的buffet 價錢,我當然唔會同你計較一個cup cake,但身為一家5星酒店的餐廳,是不是要對你承諾給客人的事情負責尼?這點真的有點失望。再者,餐廳裡的廚師態度也不是很好,特別是負責壽師和煮刺沙的兩位,只是我多問幾句,已經用很不耐煩和很 ‘寸’的語氣來回答我的問題,講真我知就唔使問你喇,大哥!如果你對公司有咩意見,你應該找你公司,不是發洩在客人身上。侍應清理桌上的空碟也很慢,過來加水,就真的來加水,唔會收埋d空碟,果然係 ’專業‘。最後,海鮮桌食物refill的速度好慢,長腳蠏几乎是長期懸 ‘空’ 。期他食物質素也沒有什麼特別。

如果你對公司有咩意見,你應該找你公司,不是發洩在客人身上。

2019-06-07
慶祝紀念