2021-01-16 913 瀏覽
舍 系IFC 連卡佛內 位置吾系搵 當日落左reservation 但去到過搵吾到 但好彩都有位俾我 因為我地會食煙所以安排左terrace 火圓sofa位 sofa好多落葉 感覺好似好污糟咁 仲要個職員帶完位就走左 落葉要自己掃😅落menu setting 到落水 分三轉 menu 淨系俾tea set 要問先會提供drink list 同 a la carte menu 俾完個a la carte 即問我地食咩 😑 um....我淨系望到menu個表皮炸 **冷靜 老公生日 吾好嬲** 到諗好要食咩 又舉極手都冇人應 終於落到單喇 😭靚靚既擺設 令到我下左嬲果淡氣金魚餃 蝦似爽彈 配清雞湯雜菌手袋酥 香濃既雜菌 同香脆既酥皮 好襯花之戀 由外皮 到個心 都系淋既一patpat咁 嘔 到打冷震香檳餃 同金魚餃一樣都系蝦黎 員系外表吾一樣燕窩蛋撻 一落枱我已經掂過 系凍既 蛋實的的一d都吾滑玫瑰馬豆糕 冇咩味流心蘿蔔仔 um... 味道不過不失 但一定吾系流心囉😂🤣蘋果流沙包 蘋果?我搵吾到 只系好似普通流沙包 同好甜 一路食 樹葉一路跌落黎🤔 因為我著白色衫慣性抹一抹枱

靚靚既擺設 令到我下左嬲果淡氣

金魚餃 蝦似爽彈 配清雞湯
雜菌手袋酥 香濃既雜菌 同香脆既酥皮 好襯

香檳餃 同金魚餃一樣都系蝦黎 員系外表吾一樣

燕窩蛋撻 一落枱我已經掂過 系凍既 蛋實的的一d都吾滑
玫瑰馬豆糕 冇咩味
流心蘿蔔仔 um... 味道不過不失 但一定吾系流心囉😂🤣
蘋果流沙包 蘋果?我搵吾到 只系好似普通流沙包 同好甜

一路食 樹葉一路跌落黎🤔 因為我著白色衫慣性抹一抹枱邊 果然冇做錯 張濕紙巾系變黑左既 到埋單都系好似演唱會左右揮手咁都吾會有人應 結果行左出去話俾作地知我坐邊張枱然後俾錢 到走先搵得番我個訂枱 同我老公講番句happy birthday 🙇🏼‍♀️真系多謝晒 可一不可再 呢五個字 又出現 Bye

2020-12-28
下午茶