2017-10-02 394 瀏覽
今晚黎左紅磡揾食,因為晚餐去左食串燒啦,所以都唔係好食得飽岩岩食完d 咸野就不如去食d 甜野啦~其實係民泰街呢頭都唔止媽咪雞蛋仔,行過幾步仲有呢d 多種口味既雞蛋仔賣,不過因為家人想encore 呢個香蕉朱古力雞蛋仔先黎左呢間媽咪雞蛋仔開左咁多間分店所以我都有聽過佢大名,只係從來都未有緣食,今晚終於都有機會了~果然係有好多口味揀,依家仲有紫薯tim不過因為我地都目標明確,所以menu 都唔洗睇啦直接落order一行到埋去有個媽咪級既店員就好大聲講:我地呢度唔找錢架!俾散銀啦!下?!咩事呀依家,歡樂滿東華呀!點解要不設找續先!!點講都講唔通啦!就算找錢需時你都要找錢架,一係你個價錢mark up 高d 唔好mark $28,mark $30 囉出名大曬咩,依家賣雞蛋仔賣到出曬名既唔係得你一間囉,反正雞蛋仔呢類街頭小食根本好多地方都整得好好味不過因為家人想食,所以都係科左水,俾左$28散紙佢係天氣咁熱既底下等左十分鐘,終於有得食啦一個要$28既雞蛋仔我對佢既要求自然係高d 既香蕉味係有,朱古力味都有,雞蛋仔既味都有,但係你永遠唔可能係同一粒雞蛋仔食到呢三種味道有時一粒啪入口係原味既雞蛋仔真
今晚黎左紅磡揾食,因為晚餐去左食串燒啦,所以都唔係好食得飽

岩岩食完d 咸野就不如去食d 甜野啦~

果然係有好多口味揀,依家仲有紫薯tim

不過因為家人想食,所以都係科左水,俾左$28散紙佢

係天氣咁熱既底下等左十分鐘,終於有得食啦

一個要$28既雞蛋仔我對佢既要求自然係高d 既

有時一粒啪入口係原味既雞蛋仔真係嬲左,$28呀大佬

香蕉同朱古力本身就係perfect match ,所以味道一定係好既,但係朱古力味真係唔夠囉,唔明白點解一種咁甜既食材佢既味道都可以唔出

好明顯係料唔夠足啦

早知係咁我行前幾步食jacob 橙餅雞蛋仔算啦
2017-09-30
10 分鐘 (外賣自取)