2013-03-20 244 瀏覽
搬左來新蒲崗呢幾個月不停試新餐廳, 上個星期6輪到去有d名氣ga德龍啦! 以前都有聽過下呢間野,今次終於來食一食佢~去之前無訂位(諗住呢d老飯店唔會要訂位啦),成9點去到都仲要等,等成3個字!好在一入到去就有小食上,我地5個人有成3碟,鹵水鵝翼好正,超入味!! 不過唔記得睇單,唔知收幾錢..叫左咕撈肉,炸得好好,完全做到外脆內軟!!味道又夠,又大份,送飯一流!!仲有蒜香膏蟹糯米飯,呢個真係要讚下!!係好好好味!蟹夠哂大隻,膏又多,見到都開胃口而加呢個時世真係好少有咁足料啦。成籠清哂,一d都唔剩呀哈哈!菜就簡左蒜茸炒豆苗,豆苗夠新鮮嫩口,份量都ok,係油左小小,不過好多中菜館都係咁,仍然可以一食!聽人講過佢d燒味好正,所以專登叫左半隻燒鵝試試,燒鵝好脆身,一咬落去油花標哂出來,有d肥,不過係要肥先好食,quota關係只能食幾舊。最後叫左古法太爺雞,普普通通, 雞肉夠嫩滑,食完個燒鵝我已經好飽,好在我地男仕多,最後都一件不剩!甜品桂花糕係送,清清甜甜,口感唔錯,唔洗錢永遠特別好味哈哈!去出名ga餐龐食飯點都係有保證d,今次德龍都不負我所望!不過價錢比一般中菜館貴, 不過都值得ga!!

去出名ga餐龐食飯點都係有保證d,今次德龍都不負我所望!
不過價錢比一般中菜館貴, 不過都值得ga!!
15 分鐘 (堂食)