2010-07-01 1054 瀏覽
由於要在client 的office audit 幾天, 所以要在石門這個鬼地方搵食, 去年已經來過, 深知"無啖好食" , 想食好d都要搭車去沙田第一城, 但由於時間有限, 加上那幾日又時常落大雨, 所以被迫在附近搵食. 由於幾日前在金輝食完後胃痛了兩日, 所以友人建議我試下食興記, 這幾日我食了:2010-6-23: 干炒牛河這日我外賣自取, 只是等了五分鐘, 都算快, 不過食堂內的環境真的比較dirty, 而且大部份也是工人或三行佬. 收銀的阿嬸個樣好似好串, 但其實有禮貌, 地方也比較狹窄..我最怕在又dirty又狹窄的環境食飯, 所以都是外賣.上返office食飯, 干炒牛河很熱, 一定是即炒, 不是太乾身, 牛肉也算是稔, 幾好. 凍飲不用加錢, 我叫她少冰真的少冰. 讚.2010-6-25: 魚香茄子飯無時間出去食了, 所以打電話叫外賣, 都好快就送上來, 只是等了十分鐘. 出面有些魚香茄子飯很辡的, 但這次不太辡, 而且有很多汁來送飯. 飯有很多, 如果一般正常男仔都應該夠飽.2010-6-28: 日式鮮菇牛柳絲飯又是無時間出去食, 加上很大雨, 所以要叫外賣. 鮮菇

2010-6-23: 干炒牛河

2010-6-25: 魚香茄子飯

2010-6-28: 日式鮮菇牛柳絲飯
又是無時間出去食, 加上很大雨, 所以要叫外賣. 鮮菇其實是秀珍菇, 都幾好, 這種配搭我都是第一次食. 菇類是我喜歡的食物之一, 哈哈, 牛柳都稔, 不過又有好多汁.

食了三次, 雖然特價快餐都算多種類選擇, 但不知何解無意粉的. 是不是他們的食客多數喜歡食飯多過食意粉呢?
2010-06-23