2018-01-18 329 瀏覽
早幾排天氣突變,未到新年凍到好似雪櫃咁得7定8度,晏晝當然想食d熱野暖暖個人,就走左去豚王豚王都算得係第一間過江龍殺黎香港,想當日蘭桂芳附近分店除左長期排隊仲係賣哂就冇,明星個個湧去食。到今日隨便搵個旺區都三四間過江龍或者標榜湯底煲左幾耐,又興起沾麵...嘩講講下都有d唏噓下晝四點幾左右去到,一入去除左煮麵位有兩個廚房,其實冇人理我同朋友,咁自己搵位坐啦..餐牌仍然係果四個選擇,今次揀左個赤王,朋友要左黑王。赤王認真一般,辣味靠日本d辣油同面頭d辣粉,直接d講,我食唔到任何豚骨香同辣香,係好在仲夠熱。想喺枱面加辣芽菜,點知侍應姐姐話冇...sosad朋友個黑王就還好,香濃帶甜味,但可能近幾年太多高質拉麵舖,今次食完豚王真係覺得佢不進則退服務又麻麻,冇日本料理尤其拉麵店比人溫暖、熱情嘅感覺,所以冇下次喇。

赤王