2017-07-29
今日30幾度本身想行去太和食下其他野, 去到八號花園個附近頂唔順, 太熱大佬, 是但入左呢間"茶點"食Tea外表feel like以前日月居個類型餐廳, 主打台式野食咁anyway熱到飛起 唔想食肉燥個啲, 我地3條友叫左:酥炸豬扒米線(跟餐飲: 百香果綠茶)呢個不錯的, 炸豬扒好軟熟, 似落左鬆肉粉個種軟熟(?), 唔會皮肉分離, 味道亦不會過咸, 份量岩岩好米線幾彈牙 湯底亦正常發揮正過譚仔哈哈 正既係佢地有自家製麻辣醬 香!!!唔難入口, 食辣人要試!餐飲冇叫少甜但正常甜度, 百香果綠茶解渴就好 追加涼拌青瓜(+$13)味道剛好了但真係唔太凍..差咁啲 炸雞翼米線(跟餐飲: 檸檬綠茶*少少甜)炸雞翼有3隻, 亦冇皮肉分離, 脆皮有少少燒酒香, 唔差~餐飲..檸檬加綠茶其實似冇咁重茶味既檸茶, 叫左少少甜冇甜咁濟 幾好hahaha小丸子tea set (包沙律、餐飲: 杯芽奶茶少甜) ($35)小丸子個味好夠,但耐何太多粉, 變左好少肉, 我expect會食到一兩舊章魚咁但真係冇乜lol餐飲個奶茶比較似奶綠 叫左少甜但真係好微甜, 幾香口, 唔會有渣, 夏天黎講, 只要低糖我都愛
anyway熱到飛起 唔想食肉燥個啲, 我地3條友叫左:
餐飲冇叫少甜但正常甜度, 百香果綠茶解渴就好
味道剛好了但真係唔太凍..差咁啲
炸雞翼有3隻, 亦冇皮肉分離, 脆皮有少少燒酒香, 唔差~
餐飲個奶茶比較似奶綠 叫左少甜但真係好微甜, 幾香口, 唔會有渣, 夏天黎講, 只要低糖我都愛架啦 ps是日熱到落閘哈哈哈 真係搞唔店
啲價錢係大概 我唔記得exactly幾多錢