2022-01-26
雖然最近Omicron 繼續肆虐香港,但抗疫兩年都真係有點疲癆,自己三針打哂,自問亦非常注意個人衛生,老朋友生日,點都要出去同佢慶祝下😂時代廣場係一個幾喜歡去嘅地方,周圍唔多人,去咗呢間 Club Albergue 1601,裡面氣氛不錯,坐位亦好舒服,於是就充滿期待😚呢度 lunch set 都幾多選擇,我地四個人叫左四sets,有沙律🥗、湯🥣、主菜同咖啡☕️🔻沙律個沙律雖然簡單,但個人幾喜歡及有驚喜,紅菜頭大大粒好新鮮、冰凍及甜,加埋 Balsamic Glaze 真係好好食😋🔻餐湯普通一個菜湯,正正常常不過不失🔻麵包棒配湯食,個人覺得如果跟個 homemade 麵包會更好😅🔻澳洲草飼羊扒呢個個擺盤真係有啲求其左啲,大大塊木板放三小塊羊扒、三粒車厘茄就算,好多空位真係唔知佢想點,羊架仲係分開三枝呢煎,如果三支一件去焗,做好啲擺盤,成件事會唔會好啲呢🤔至於味道,咁樣煮當然係一般喇😅🔻炭燒醬油燒去骨雞腿有炭燒味,肉質算嫩,無乜配菜,單調左啲🔻海鮮湯飯呢個餐要$228,食落去海鮮量真係對唔住呢個價錢,大家目測都應該理解到🥲🔻香煎比目魚意大利飯呢個個人都得今日最性價比高、最有質素嘅午餐,ri
🔻沙律
🔻餐湯
普通一個菜湯,正正常常不過不失
🔻麵包棒
配湯食,個人覺得如果跟個 homemade 麵包會更好😅
🔻澳洲草飼羊扒
🔻炭燒醬油燒去骨雞腿
有炭燒味,肉質算嫩,無乜配菜,單調左啲
🔻海鮮湯飯
🔻香煎比目魚意大利飯
呢個個人都得今日最性價比高、最有質素嘅午餐,risotto 煮得好 creamy ,比目魚亦煎得皮脆肉嫩,擺盤亦正常,味道合格,反而係最平嘅一個餐👍
🔻咖啡
今日啲午餐質素唔算有驚喜,以平日$2xx一個套餐呢講算係偏貴對唔住呢個價,如果喺質量及擺盤做番啲功夫會好好多💪