2023-06-07
之前經過K11見到呢間餐廳好多人排隊,基於人食我又想食嘅心理,結果我都走咗去排隊๑˃́ꇴ˂̀๑ 餐廳環境都算chill,不過上網睇到銅鑼灣分店個裝修好似更加靚,有機會嘅話再去嗰邊朝聖吓˶‾᷄ꈊ‾᷅˵✎ 日式紅酒燉牛肉蛋包飯個蛋都幾嫩滑,有啲蛋醬滲出嚟,入面個炒飯唔算乾身,略濕潤,口感軟腍,粒粒入口~另外幾塊牛肉雖然未至於入口即溶,但口感軟嫩!醬汁味道酸酸哋,帶嚟開胃嘅感覺。✎ 小倉紅豆牛肉多士 多士略烤,所以整體口感軟腍,如果整到脆身會好食啲。用紅豆沙同芝士作為材料,味道出奇地match,更誘人,而芝士中和咗紅豆沙嘅甜,食落唔會過膩~✎ 極· 日式布甸船布甸食落唔算好滑,但蛋味濃郁,隔離有啲士多啤梨粒同藍莓做伴碟,但係士多啤梨味道好酸,影響咗成碟嘅整體口感。另外仲有個細芝士蛋糕,質感幾creamy,甜度適中,唔錯~✎ 凍抹茶麻糬沙冰勁重抹茶味,好苦,個人都係比較鍾意淡淡嘅抹茶味~
✎ 日式紅酒燉牛肉蛋包飯
✎ 小倉紅豆牛肉多士
✎ 極· 日式布甸船
✎ 凍抹茶麻糬沙冰
勁重抹茶味,好苦,個人都係比較鍾意淡淡嘅抹茶味~