2017-09-13 220 瀏覽
今日約左朋友係尖沙咀行街,但因為朋友有事要推遲到下就先得,於是就自己去食lunch先。呢間fiat caffe次次經過都想試,今日終於有機會試下啦。因為我太早到噶關係,成間餐廳好似我包左場甘。lunch set望落都幾吸引,最後揀左個紐西蘭肉眼牛扒,五成熟。湯是番茄湯,番茄味道極濃,而且有番茄蓉,好好飲。肉眼扒一上檯,賣相唔錯,伴菜比我想象中多。但塊肉令到我有小小失望,order時要五成熟,但完全over左,食左3分一都見到差唔多全熟。食到中間,都只有少量粉紅色,似九成熟。好彩是肉眼,本身脂肪多d,所以未算太鞋。不過塊肉眼係無麼味道噶,唔知係咪因為個番茄湯夠濃味。不過伴菜就相當出色,薯仔脆口,粟米粒同瓜是炒過噶,味道唔錯。最後噶餐茶同甜品。餐茶係熱檸水,而甜品食士多啤利奶凍,牛奶味好濃,又滑,呢個甜品唔錯。
因為我太早到噶關係,成間餐廳好似我包左場甘。

湯是番茄湯,番茄味道極濃,而且有番茄蓉,好好飲。

肉眼扒一上檯,賣相唔錯,伴菜比我想象中多。

午餐