2022-03-20
平日入赤柱行吓,經過見到呢個位開咗間新餐廳,由原本成間藍色外牆變咗黃色😆 我哋坐咗喺一樓嘅露台,望住赤柱大街食嘢,感覺幾寫意😊嗌咗兩個weekday lunch,分別係butter chicken($149)同牛扒($199),包沙律/湯同甜品,飲品每人+$30要左draft beer(細杯)。見佢餐牌咩都有得食(意粉,印度野,fish & chips),應該係多國菜餐廳。沙律同湯都正常,個蘑菇湯都幾濃郁,食到有菇碎🤣個butter chicken味道唔錯,係偏向蕃茄味,少咖喱味,個飯就普通白飯(煮得太濕&淋),份量比較少。牛扒都唔錯,話5成熟真係整到5成熟,火候唔錯食到輕微焦香味,但味道偏淡唔夠鹹。有啲surprise伴碟只有幾塊菜,一舊薯仔/薯條都無😂牛扒都算細塊,食完完全唔夠飽😂甜品就有mango chia seed pudding,個人口味覺得太甜🥶總括食物質素都算正常,但份量偏細,性價比一般,但赤柱都係食個境😄
沙律同湯都正常,個蘑菇湯都幾濃郁,食到有菇碎🤣