2022-01-16 575 瀏覽
呢間個名叫餃子店,但入到去實質只有兩款招牌煎椰菜/韭菜餃子,小店亦有提供一啲炸物、小炒同粥,餐廳座位數量較少,我地見到價錢比較平又咁啱有座位就入左去食。/我地總共叫左四樣小食🤧/-煎韭菜餃子$10/4隻 ⭐️⭐️⭐️⭐️呢款煎餃比較特別,每隻都係大大舊個皮係比較厚身,食落爽口清脆,但只係得韭菜配餃子皮略為單調,如果有翻多啲肉會更好。/-煎釀茄子$10/4隻 ⭐️茄子同樣都係大大舊,咬落去係淋身而且油膩,食完成口都係油,食唔到太油嘅人真係唔好叫呢碟。/(其實成個蝶底都係油)/-椒鹽雞軟骨$50⭐️⭐️⭐️不過不失嘅一道小炒,冇咩特別😬唔係話好好食亦都冇一個位令你覺得難食,但50蚊黎講係有少少貴。/(食左少少先記得影(;´༎ຶД༎ຶ`))/-煎𧐢仔餅$50 ⭐️⭐️⭐️表面煎到金黃色,面頭就撒左啲胡椒粉,同我諗嘅香脆蠔仔煎個質感好唔同,食落淋身味道冇咩特別,就好似食緊舊蛋加蠔仔咁,如果可以煎得脆啲咁就好..😢/👀環境方面:衛生黎講就比較惡劣…幫我地執檯個陣淨係收走啲盤但係唔抹檯,食飯中途係咁有蚊飛埋黎,而且店員係唔帶好個口罩就係廚房出黎同我地埋單等等…不過勝在坐落夠舒服唔會覺得唔自在!🙌/整體黎講個人認為價格雖然親
我地總共叫左四樣小食🤧
-煎韭菜餃子$10/4隻 ⭐️⭐️⭐️⭐️
-煎釀茄子$10/4隻 ⭐️

(其實成個蝶底都係油)
-椒鹽雞軟骨$50⭐️⭐️⭐️

(食左少少先記得影(;´༎ຶД༎ຶ`))
-煎𧐢仔餅$50 ⭐️⭐️⭐️

整體黎講個人認為價格雖然親民但食物質素就較一般,冇網上講嘅咁好食,如果大家咁啱經過又唔想食貴嘢嘅話都不妨一試嘅~👍🏻
2022-01-15