2021-10-10
《東涌東薈城·L.D.K by Ufufu Cafe》L.D.K.係東薈城開咗冇耐,香港人就最鍾意排隊,一點幾去到,排隊人龍仲係好長。餐廳係食日式西餐,個人認為食物質素普通,以食物而言,性格比唔高,但如果想同朋友搵個地方食下甜品、傾下計,都係一個唔錯嘅選擇嘅。利申只係食咗幾樣嘢😀1. 牛肉壽喜燒烏冬$82: 正常發揮,壽喜燒湯汁鹹甜程度岩岩好2. 芝士明太子年糕$58: 好味但偏鹹,同埋$58得兩舊好Q貴🥲3. 香蕉朱古力pancake$98: 第一次食港女pancake,比較唔到,但感覺唔係好值4. 抹茶拿鐵$48: 好飲嘅,糖漿另外上,可以自己控制甜度,有抹茶味🍵💰人均$200蚊左右總括而言,食物同服務正正常常,價錢小貴,但地方乾淨企理,以下午茶而言都係一個好選擇。
利申只係食咗幾樣嘢😀
💰人均$200蚊左右