2016-01-16
本身想去石屋,但係點知佢今日下午有event所以去左龍城食,上黎搵有無咩平價少少又好既食物,就搵到呢間啦係街市附近,行左一陣就去到。入到去睇下個餐牌,得好少選擇,咁應該係對自己食物有信心先會咁。坐低就俾左碗南瓜湯,還算可以啦叫左一客去骨海南雞飯 + 一客咖哩豬頸肉飯 + 時菜等左幾分鐘就黎左個飯同個海南雞先,見到個飯係唔只就咁油飯,入面仲有D脆既好似係魚乾既。個飯唔錯~食落有脆脆既口感。個雞睇落都唔少~~心諗~咁既價錢都唔錯呀! 仲有唔只一樣汁俾我地用~~good。食落個雞真係無骨,同埋都幾滑,可惜既係佢無d雞既油脂,無左一種滑得黎有少少膏既享受。之後就黎左個咖哩豬頸肉。呢個真係一般般,因為佢個豬頸肉係炸過..可能小弟唔習慣呢個食法,有少少唔慣。個咖哩叫做都香既,食落有少少spicy,過一陣都仲會有少少spicy。其實咖哩唔一定要好spicy先得。所以我唔算好鍾意呢個菜時菜真係無咩特別,不過就真係都算大碟,有最少15條菜~~咁既價錢..算唔錯~!埋單135 因為叫左一個凍OT走甜同凍檸檳
係街市附近,行左一陣就去到。
入到去睇下個餐牌,得好少選擇,咁應該係對自己食物有信心先會咁。 坐低就俾左碗南瓜湯,還算可以啦 叫左一客去骨海南雞飯 + 一客咖哩豬頸肉飯 + 時菜
個飯唔錯~食落有脆脆既口感。 個雞睇落都唔少~~心諗~咁既價錢都唔錯呀! 仲有唔只一樣汁俾我地用~~good。食落個雞真係無骨,同埋都幾滑,可惜既係佢無d雞既油脂,無左一種滑得黎有少少膏既享受。 之後就黎左個咖哩豬頸肉。呢個真係一般般,因為佢個豬頸肉係炸過..可能小弟唔習慣呢個食法,有少少唔慣。個咖哩叫做都香既,食落有少少spicy,過一陣都仲會有少少spicy。其實咖哩唔一定要好spicy先得。所以我唔算好鍾意呢個菜 時菜真係無咩特別,不過就真係都算大碟,有最少15條菜~~咁既價錢..算唔錯~!
埋單135 因為叫左一個凍OT走甜同凍檸檳