2009-01-02 26 瀏覽
對Delifrance的印象一向OK,但很少去Bistro,因為要加一; 但有部份餐唯獨Bistro先有供應,例如一些節日的set.餐湯點了忌廉湯改酥皮 - 好耐無飲過酥皮湯,味道不錯,料都算多. 奇怪的是,侍應說酥皮湯要等廿分鐘,但落單後不夠五分鐘便上檯,而且湯也只是剛剛夠熱...主菜點了拿破崙海鮮飯 - 賣相OK,有很多帶子,而飯裡面都有幾隻蝦. 不過食落味道怪怪的; 以為紅色會是茄汁但又不似...另外叫了個雞扒飯 - 雞扒幾大塊而且味道不錯.甜品是抺茶奶凍配金磚 - 奶凍味道OK,抺茶味好濃. 至於金磚其實是一件小蛋糕,外層似塗了層蜜糖而且比較硬,咬落幾特別幾好食!餐飲可配新產品,好似叫白朱古力抺茶鮮奶(熱). 可能是熱飲關係,不覺得好甜; 不過個人只覺得一般. 唯一欣賞的是與奶凍一樣抺茶味幾濃.
另外叫了個雞扒飯 - 雞扒幾大塊而且味道不錯.