2009-07-22
上星期拉好奈無見既表姑食晚飯,佢幾年無返香港,一心諗住同佢食餐特別少少既聽人介紹灣仔有間幾特別既古蹟變左做餐廳, 原先卜左一間叫the pawn既西餐食dinner啦,開初以為祇月就係the pawn,一入去,先知原來兩間係唔同野.個笑容甜美既經理姐姐問我地試唔試吓,仲話有八折優惠,好似好吸引,把持唔住轉場食中餐環境係幾好,靜靜地,有feel,我表姑一坐低已經好鐘意,chinese得黎好有西方情調,其他地方好少見兩個人order左6,7樣野,其實好多樣都同出面川菜大同小異,主力sell樣,味道無大問題,不過唔會話特別好食有趣少少既特色咕嚕肉好好味,同平時出面街食既唔一樣,但甜左少少, 試係因為waiter好熱情咁話這個係招牌菜,記得有少少野係唔同出面,佢講得太快,都忘記左內容但overall係唔錯,最得係碟菜個樣花型玫瑰糕清清地,食完成餐食呢個就剛剛好,唔會太full個shape好靚,花型入面隱約見到d玫瑰花瓣,真係唔捨得食ok! not bad不過如果係自己同普通朋友,未必捨得比咁貴始終菜式都唔係太特別,係環境呀,碟菜個樣呀,補返數表姑非常like,我可能係香港周度食左咁多年野,就覺
聽人介紹灣仔有間幾特別既古蹟變左做餐廳,
原先卜左一間叫the pawn既西餐食dinner啦,
有趣少少既
特色咕嚕肉
好好味,同平時出面街食既唔一樣,但甜左少少,
試係因為waiter好熱情咁話這個係招牌菜,
記得有少少野係唔同出面,佢講得太快,都忘記左內容
但overall係唔錯,最得係碟菜個樣
花型玫瑰糕
清清地,食完成餐食呢個就剛剛好,唔會太full
個shape好靚,花型入面隱約見到d玫瑰花瓣,真係唔捨得食
ok! not bad
不過如果係自己同普通朋友,未必捨得比咁貴
始終菜式都唔係太特別,係環境呀,碟菜個樣呀,補返數
表姑非常like,我可能係香港周度食左咁多年野,就覺得一般般咁
係見有八折,個心都開心少少,無咁肉痛