2012-01-18
是夜約了好友, 一早book 左台.點知去到, 我地係唯一的座上客. 有包場既感覺,好爽De la chevaliere ,2010 ($260).入口較濃, 果香味較實的紅酒免費送的麵包. 麵包有兩款. 1款係長條形, 脆卜卜的.另1款係類似半蛋糕既texture.脆卜卜個款即使不沾olive oil+viengar 都好好食.用黎送紅酒亦不俗mussels大約有10隻, mussels 入面有少量蕃茄粒同芝士. 不過味道較淡,亦食得好吾方便.我會recommend同一條街al dente 既mussels 多d thai beef saladsalad 索價$98 , 但portion 係異常地大! 有牛肉,lettuce,車厘茄,芝士絲,onion 等等.車厘茄非常甜,食得出絕非內地貨.牛肉係半生熟, 而且份量好多. 咬感極好.dressing 方面, 係thai sweet source. 酸酸地得黎微辣.好開胃既一個salad.Spaghetti carbonara.烹煮時間較長. 我salad 食左差吾多1/3 先黎.見到鋪係面既bacon 同cheese ,口水已經流哂落
點知去到, 我地係唯一的座上客. 有包場既感覺,好爽 De la chevaliere ,2010 ($260).
入口較濃, 果香味較實的紅酒 免費送的麵包. 麵包有兩款. 1款係長條形, 脆卜卜的.
另1款係類似半蛋糕既texture.
脆卜卜個款即使不沾olive oil+viengar 都好好食.用黎送紅酒亦不俗 mussels
車厘茄非常甜,食得出絕非內地貨.
牛肉係半生熟, 而且份量好多. 咬感極好.
dressing 方面, 係thai sweet source. 酸酸地得黎微辣.好開胃既一個salad. Spaghetti carbonara.
烹煮時間較長. 我salad 食左差吾多1/3 先黎.
見到鋪係面既bacon 同cheese ,口水已經流哂落黎!
食得出係即叫即整, 熱呼呼的意粉減輕了白汁的飽滯感
雖然碟子不算大, 但原來份量不少. 我的男生朋友幾經辛苦先食得完成碟
埋單每人$320. 如果吾係點了紅酒, 每人只需$200.
soho 黎講吾算貴, 但以食物質素黎講,有更好選擇
埋完單之後, 佢地送左每人1杯lemon liqueur 比我地on house