2015-07-18
考完試。諗住同同學食餐好。平衡下心理。。。於是同學R..就提議去呢間泰國菜。好似話都幾出名。車胎蓮啵於是我地考完試就衝左去啦。叫左燒鰂魚。呢個真心有啲驚喜。。。雖然條魚係普通料,但因為廚師手勢好。燒到岩岩熟。仲有肉汁真係第一次食到咁多汁嘅燒魚。。。雖然成$118,但都可以叫黎試試香葉豬肉碎炒飯。。。$58?呢個都叫有有鑊氣嘅。佢仲可以揀。雞或者牛。。。。但冇特別香茅蝦沙律成碟都係蝦。一齊撈嘅好似係一啲切薄片嘅香茅同埋有啲香葱。。。個汁都叫好味。。。但多啲其他伴菜撈會開心啲泰式小食拼盤。。。$158蝦餅。魚餅。春卷。串燒。普通正常。我好懷疑所有泰國菜嘅蝦餅。魚餅。春卷同係同一個生產商。。。因為都係一樣味。。串燒係雞肉。個沙嗲唔係特別好食酸辣椰汁雞湯飲落同冬陰功有啲似。。。只係佢有咁辣。。同埋唔係海鮮。。返而有一堆雞扒。。啲雞扒冇咩味。。我諗。冬陰功應該會好啲海南雞拼脆肉其實呢個雙拼。可以唔要脆肉。要豬頸肉但因為脆肉唔知咩黎。就叫左試一試。。點知原來脆肉即係泰式燒肉。。有啲肉燒肉雞飯味道普通。佢唔明點解佢會寫。招牌海南雞。。我真係食唔出佢有咩咁出眾芒果沙冰。$29幾好味。。。唔係藥水味。。
於是同學R..就提議去呢間泰國菜。好似話都幾出名。車胎蓮啵
於是我地考完試就衝左去啦。
叫左
燒鰂魚。
香葉豬肉碎炒飯。。。$58?
呢個都叫有有鑊氣嘅。佢仲可以揀。雞
或者牛。。。。但冇特別
香茅蝦沙律
泰式小食拼盤。。。$158
蝦餅。魚餅。春卷。串燒。
酸辣椰汁雞湯
海南雞拼脆肉
其實呢個雙拼。可以唔要脆肉。要豬頸肉
佢唔明點解佢會寫。招牌海南雞。。我真係食唔出佢有咩咁出眾
芒果沙冰。$29
幾好味。。。唔係藥水味。。
埋單$699...每人$140
唔係好貴。。但性價比唔高。我一定唔會特登入去食。。