2019-05-06
今日同老婆慶生,想食得健康清淡些,係本apps睇到無肉食好評幾多,於是抱著一試心態走去試試,六點半到埗時可能尚早人客唔多,入場先付款兩人合計二百四十元,免加一服務費,九十分鐘任飲任食。一張大隋圆形食品枱放晒所有食物,飲品有檸檬水,羅漢果水,祛濕茶,炸物有春卷,雲呑,南瓜等等,有一款拔絲炸物,冇硏究名堂但幾甜幾得意,素菜有一般時菜,另有炒飯粉面人什錦素菜等等一般菜色,比較沙律吧居然有呢期幾hit嘅羽衣甘藍,好新鮮,特色必食係迷你芝士撻,不甜且芝士美香濃。餐廳環境格局似工廠食堂,硬背椅木櫈唔舒適,零servive 全程真正自助形式,食完啲碗碟自己攞去分類回收箱,冇人清潔枱面,所以唔收服務費係合理,以咁嘅價錢咁嘅服務,九十分鐘食得幾倉促,後來七點半開始人多爆枱,我地要食到八點,但七點四十五已有服務員催鐘,感覺令人不安,總体而言有點名大於實,中規中矩而已,個人認為只值一百蚊。