2019-05-18 402 瀏覽
📍行過harbour city都見哩間葡國菜🇵🇹,望入去好似好靚好吸引咁,次次都好想入去食😛。今次終於入左去啦,大約8點左右唔使等位,入面裝潢舒適,空間感很足夠,仲有180度大窗望住維港夜景進食晚餐🏙。⭕️龍蝦湯 🦞不過不失,唔算好有驚喜🤷‍♀️,個湯入面都有龍蝦肉,性價比較低。✔ 香蒜蕃茄蜆肉扁意粉 🍝好香蒜味,但唔會好over搞到好口臭。D蜆好新鮮而且都大粒,同埋好香白酒味,意粉撈埋D蜆汁同香草好好味。不過開頭睇名以為會係蕃茄醬唔係咁樣幾粒蕃茄🍅,同埋食到後期就覺得偏鹹了~❌ 焗鮮茄吉列豬扒飯 🐷 吉列豬扒有少少over cooked,有點油炸味🍛 而且飯較乾,不建議選擇。葡式蛋摙 🍮好夠熱而且個酥皮好鬆軟,唔會標哂油,但係怕甜既朋友就可能唔岩食了~🍰