2019-05-27
同朋友係the wave附近做完運動就係the wave 搵野食,見到呢間泰妹就決定入去試下。環境不大,餐廳分左兩邊,我地坐左係細啲個邊,環境不過不失。我地叫左一份二人餐再加海南雞飯。海南雞一般,算合水準,但個泰式酸辣醬唔係我預期咁,比較稀同唔夠酸辣。另外個油飯一啲都唔熱。 我地另外都叫左個肉鬆飯,無影到相,飯比較濕,肉鬆好食,但個飯都係唔熱既。我地已經好早去,啲飯都係唔熱,有啲失望。小食拼盤唔錯,第一個汁好辣,但幾香。仲有酸辣汁同吵嗲汁都唔錯。飛天通菜係我最鐘意,首先佢係熱辣辣既,另外我本身都鐘意食通菜,通菜好爽口,個醬汁好味,推薦。椰子雞湯啲雞「孩」,個湯無椰香仲偏酸,似冬陰公湯味,如果當一個唔辣既冬陰公湯黎飲係幾好味既。另外有個題外話,佢俾個隻匙「更」都唔fit呢個煲😂 「不」唔到底既料,另一枱都遇到同一問題,有啲搞笑。最後個雪糕真係好一般,唔好期望太多。
環境不大,餐廳分左兩邊,我地坐左係細啲個邊,環境不過不失。
我地叫左一份二人餐再加海南雞飯。
最後個雪糕真係好一般,唔好期望太多。