2022-04-06
呢幾日天氣非常好,好想去大自然舒壓下,最後決定去大澳! 都有成5-6年冇去過,衣加同之前冇太太分別,都係有滿滿既遊客同好多特色既美食,事關小妹入到去都成3-4點,所以吾算食到太多野,不過都同大家介紹下! 呢間豆腐花屹立大澳好多年,不過味道上同以往有啲吾同左😕 😊 豆腐花併芝麻糊$22豆腐花同芝麻糊係溫既口感,吾知係米賣到最後,所以都吾夠熱。芝麻糊聞好香芝麻味,不過食落比較淡。豆腐花算滑,但係冇咩豆香味。小妹食豆腐花會落勁多黃糖,啲黃糖介乎溶與未溶哂之間,口感好正😛 😊 腰果糊併杏仁糊$22呢款一樣吾夠熱,腰果糊同杏仁糊聞落香,食落又吾夠濃味,似粉沖既感覺。小妹對呢腰果糊同杏仁糊都有啲抗拒,因為覺得好怪同臭,但係食果仁又ok,吾知有冇人同我一樣🤣🤣Ps: 小店差唔多4-5點已經賣哂甜品,想食既朋友仔要提早到呀! 抵食程度:⭐️⭐️⭐️食物質素:⭐️⭐️⭐️員工態度:⭐️⭐️⭐️⭐️環境裝飾:⭐️⭐️⭐️衛生情況:⭐️⭐️⭐️食過返尋味:⭐️⭐️⭐️(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
呢間豆腐花屹立大澳好多年,不過味道上同以往有啲吾同左😕
😊 豆腐花併芝麻糊$22
😊 腰果糊併杏仁糊$22
抵食程度:⭐️⭐️⭐️
食物質素:⭐️⭐️⭐️
員工態度:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境裝飾:⭐️⭐️⭐️
衛生情況:⭐️⭐️⭐️
食過返尋味:⭐️⭐️⭐️
(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)