WM咖啡廳

Café@WM
2022-10-31 2481 瀏覽
☘️上個禮拜朋友約咗我去西貢嗰間WM hotel 度試佢嗰個semi buffet lunch, 話網上睇到好似好多嘢食而且好抵咁話。見天氣咁好,可以順便入去行吓都唔錯。星期五lunch估計都唔會好多人。☘️嗰日天氣好到冇朋友,好哂,響停車場行過去哂到甩皮,好在有啲風唔係好熱。我哋去到未夠鐘,響門口等嘅時候睇到旁邊樓梯上去係一間小教堂,應該係租俾人wedding, 細細間chapel都几cozy! 間酒店外觀都幾靚,眼見當日都好多人check in, 有一家大細也有一班teenagers 似係來staycation順便玩水上活動! 餐廳也有不少人來,大都是book in advance 估計也是看介紹特登嚟嘅!餐廳里面裝修就冇乜特別,好簡單,其實同間酒店定位有啲唔match , 成個格調拉低了,唔知係咪想親民啲?☘️我哋入坐後就先出去兜咗一個round, 睇吓有啲乜嘢食,至決定要唔要點main course, 因為佢有個option 係淨食buffet 嘅light lunch. 我哋見外面已經種類唔少,會食得幾飽吓,加上最近我正在減肥,要控制食量,所以就決定只食buffet. 食物質素整體

☘️我哋入坐後就先出去兜咗一個round, 睇吓有啲乜嘢食,至決定要唔要點main course, 因為佢有個option 係淨食buffet 嘅light lunch. 我哋見外面已經種類唔少,會食得幾飽吓,加上最近我正在減肥,要控制食量,所以就決定只食buffet. 食物質素整體都ok, 唯獨壽司比較差,可以不拿!其他冷盤,湯都可以,沙律啲菜都算新鮮,熱葷炸雞同串燒都可以,甜品除咗蛋糕仲有豆腐花,仲有雪糕任食,喜歡食雪糕可以食多幾杯抵番!

☘️胃口大嘅仲可以再order main course, 價錢都唔算貴,但要看自己食唔食得哂! 我同朋友就投降了,因為食外面buffet 真係已經捧住個肚了😜 呢度有一個好嘅地方係服務員收餐盤收得好快👍

自助Appetiser  ham & Cheese,
自助沙律吧
自助熱葷