2023-06-01 1156 瀏覽
平時午餐勁多人食,肯定要等位;夜晚就舒舒服服,邊食邊吹,唔使有心理負擔拿拿林還枱🤭蔥油雞(例牌)呢度d雞好滑~仲啖啖肉;勁想讚個蔥油汁,d蔥香到不得了之餘,似用上瑞士雞翼汁,帶點甜,同雞梗係prefect match啦!焗芝士西蘭花睇唔出細細一碗,入面咁多西蘭花🥦🤭芝士鋪到滿滿的,第一啖一定係就咁食d芝士先🤓焗一焗、溶一溶,同西蘭花一齊食,呢個fusion組合真係天生一對;西蘭花好新鮮,好味道。潮州蠔仔肉碎泡飯難得有呢個泡飯,啱晒我~湯底清甜,帶點海鮮味;蠔仔同肉碎都好多,蠔仔好飽滿、溝肉碎提升哂成個泡飯嘅鮮味。而且加上潮式醃菜、蔥、芫荽等,成個泡飯好得。德國雜腸共四款口味,不但賣相吸引,每款嘅外層都煎到香脆,煙韌有口感;點d沙律醬食,更加惹味可口,當餐前小食很不錯。吉列豬扒配厚切牛乳炒蛋治及粟米雜果沙律吉列豬扒份量十足,外層炸至香脆,厚切有濃厚日本風味!還有牛乳炒蛋,滿滿的滑蛋,味濃且嫩滑,食半件都超滿足;跟餐仲有一個雜果沙律,清新可口。紅綠椰冰一見到紅綠豆椰汁冰就係首選,因為有齊紅豆+綠豆。揀咗少甜,剛好!而飲椰汁冰又同時食到紅綠豆,有點似紅豆冰、綠豆冰合體,好好飲喎。凍話梅柑桔蜜

蔥油雞(例牌)

焗芝士西蘭花

潮州蠔仔肉碎泡飯

德國雜腸

吉列豬扒配厚切牛乳炒蛋治及粟米雜果沙律

紅綠椰冰

凍話梅柑桔蜜
另外覺得呢杯都幾特別,話梅鹹甜,加上金桔香味,仲有蜜糖甜味,層次豐富,不錯不錯。
2023-05-29
  • 焗芝士西蘭花
  • 厚切牛乳炒蛋治
  • 厚切豬扒  凍話梅柑桔蜜  紅綠椰冰  德國雜腸  潮州蠔仔肉碎泡飯