2009-05-19 2 瀏覽
一行三人到泰簡單食晚飯, 三個人叫左四樣野:1) 香茅牛油雞翼一碟六隻, 每人兩隻o岩o岩好, 味道ok啦, 唔算好特別, 我覺得o係銅鑼灣好多泰國/越南餐廳既雞牛油雞翼都好食d2) 鹹魚炒芥蘭炒得幾好, 芥蘭唔會太硬, 亦唔算好油3) 南瓜海鮮咖哩飯味道配搭得幾好, 份量都算多 (可能因為我地得三個人), 南瓜肉好多, 對於我呢個鍾意食南瓜既人簡直perfect, 不停刨d南瓜出黎, 雖然佢叫咖哩飯, 但我又唔覺得有咖哩味/辣味.4) XX紅椒炒牛肉 (唔記得exactly個名 )味道幾特別, 好香口, 用黎送白飯應該不錯的, 但因為已經叫左海鮮飯, 所以無再叫白飯. 初初食頭幾啖唔覺得辣, 但真係愈食愈辣, 鍾意食辣既人應該會鍾意的最後, 如果有心去試/有d聚會想去食, 都係book定位好d話說我兩個好友都比較遲收工, 所以book左845pm, 打電話去既時候佢已經叫我唔好遲到, 遲到唔留位當我行緊去既時候, 電話響, "請問係o米book左845pm三位? 係o米黎緊"?答: "係呀, o係樓下啦, 唔該"我望一望錶, 仲有三四分鐘先845pm wor, 心諗"使唔使呀?都未
一行三人到泰簡單食晚飯, 三個人叫左四樣野:

1) 香茅牛油雞翼

2) 鹹魚炒芥蘭
炒得幾好, 芥蘭唔會太硬, 亦唔算好油

3) 南瓜海鮮咖哩飯
味道配搭得幾好, 份量都算多 (可能因為我地得三個人

4) XX紅椒炒牛肉 (唔記得exactly個名

答: "係呀, o係樓下啦, 唔該"
我望一望錶, 仲有三四分鐘先845pm wor, 心諗"使唔使呀?都未夠鐘"
果然一上到去, 有十幾人o係度等緊位.. o個日星期四ja wor, 如果weekend o米更多人?
炒牛肉
牛油雞翼