2015-05-07 927 瀏覽
幾次都是周六上午,牛肉餅和豬肉餅均十分出色。即叫即製,肉汁四濺,滾燙鮮味!牛肉餅頗有九龍城清真牛肉館的風味, 據說大頭佛師傅是出自該店, 惜有兩次都是皮穿了, 但吃的時候小心, 拿捏準確, 還是可以連肉湯一起吃掉. 胡椒豬肉餅更為出色, 是咬了一口, 胡椒香氣撲進口腔. 如果要二選一, 我會把胡椒豬肉餅列為此店必食, 因為別家所無.豬扒菜飯,菜的比例可以稍加,豬扒猶勝當年天后順豐的!香口鬆化, 肉味也濃. 其實應為急凍豬扒, 但處理得好而無雪味.粢飯的糯米特香,惜油條都是老油條!
粢飯的糯米特香,惜油條都是老油條!

題外話/補充資料: 然而, 老油條不一定老,好似鋪頭位哥仔就好年輕!一腳踢之餘,要管埋電腦遊戲,難免甩漏,要匙羮無匙羹,要筷子無筷子,態度惡劣差勁。此店豆漿無味,要自己加糖,俾隻tea spoon是常識吧!不過常識不是人人有!有次趕時間外賣,打咗十次無人聽!但願來全場無客,又係位哥仔無事忙係度行出行入,唔知做乜!其實,做乜唔做乜唔緊要,態度惡劣,毫無禮貌,係絕不可饒的錯!
2015-04-25
$30 (早餐)
  • 牛肉餅
  • 胡椒豬肉餅