2014-07-11 1093 瀏覽
因為某啲原因,我都上唔少女僕cafe。我成日覺得如果你係為左食物而上女僕cafe就算吧啦⋯因為試過咁多間,整體俾我感覺第一就係好貴,差不多要近200蚊落樓,第二就係好難食,你可以去同一間野點同一樣野食但可以次次唔同味,好似擦擦卡咁你永遠唔知會抽中咩俾你食。第三亦都係最重要就係永遠唔夠飽,你點都估唔到俾成200蚊都可以食唔飽。所以去女僕cafe講到尾主角都係女僕。但其實我覺得佢地重點擺錯哂,一間餐廳無論係咩主題都好,食物先應該係主角。講返正題,呢間A.T. Field 首先環境方面啲嘈,有部電視係咁播動畫,如果想似一般cafe咁靜靜睇下書可能你會失望,但我可以話你知一般女僕cafe都會有啲嘈,總有一枱毒撚係附近大大聲玩遊戲傾計,但相對地都幾有家嘅感覺,有時三五知己上去嘅話又唔洗太怕嘈親人,有時岩咀形嘅走埋去隔離枱玩都無人會話你。話就話限坐兩個鐘,但過左鐘都無人趕你走,呢一點比一般女僕cafe寬鬆。食物方面我覺得中上,每次食都可以煮返同一樣野出黎我覺得抵讚,特別係廚師推介簡中會有啲新菜色水準唔錯,最近試左個蘋果燴飯,畢起飯粒之間會有啲糖絲痴住好得意,呢個菜係出面未食過,作為女僕cafe可以
因為某啲原因,我都上唔少女僕cafe。
食物方面我覺得中上,每次食都可以煮返同一樣野出黎我覺得抵讚,特別係廚師推介簡中會有啲新菜色水準唔錯,最近試左個蘋果燴飯,畢起飯粒之間會有啲糖絲痴住好得意,呢個菜係出面未食過,作為女僕cafe可以係菜色方面有突破好難得,唯一可改善嘅係落油有啲重手,浪費左蘋果應有嘅清新。出餐速度ok,唔算慢。
抵讚嘅係份量都算唔細,仲有絕大部份嘅飯或意粉竟然可以加底!仲要只係加兩蚊!大食嘅可以加個底甚至加兩個底,保證食得飽。唔洗俾人老屈叫多個餐,呢個褔利一般cafe都唔會有。
價錢方面,叫個飯叫杯野飲,一般都係百零蚊,其實都算公道,一般cafe無女僕招呼你都差唔多呢個價,但食物又可以,唔會差過加勒比海。
女僕方面就各花入各眼啦,我唔敢講話個個都model咁靚,但次次去都總有一兩個靚女嘅~最重要係佢地都幾好笑容,有時見你一個人坐係度悶悶地都會主動過黎撩下你傾計,或者玩下遊戲咁,幾好笑容幾熱情,呢方面滿意。特別有個叫Vivi嘅真係好kawaii
。平時都見唔少熟客經常上去坐下,因為價錢ok, 食物唔錯,女僕又可愛熱情。有時一個人,weekend無人約,都係想搵個朋友傾下計消磨下時間姐。因為上呢間cafe而同其他客混熟左,識到幾個朋友係意外收穫。完。
2014-07-04
  • 每日廚師推介