2023-05-14 823 瀏覽
今晚我哋嚟到紅磡區呢度去鋸扒, 其實都 好耐未嚟過呢區度食嘢,因為朋友介紹咁入到去佢裝修都幾有feel,同埋都坐得舒服, 咁我哋就叫咗兩個set。鐵板什扒在這家港式餐廳,我品嚐了他們招牌的鐵板什扒,包括豬扒、雞扒和煙肉、鮮蛋。豬扒和雞扒煎得剛剛好,保持了肉質的嫩滑和多汁。煙肉的香脆、鮮蛋的柔嫩,帶來豐富的口感。這道鐵板什扒絕對是肉食愛好者的favorite。芝士焗忌廉菠菜龍利飯這道菜以其豐富的層次感和口感令人無法抗拒。忌廉的滑順和菠菜的鮮嫩完美融合,龍利每一口都散發出濃郁的奶香和蔬菜的美味。頂部的金黃焗芝士增添了脆口和濃郁的奶酪風味。煙三文魚凱撒沙律新鮮的生菜葉片搭配煙燻三文魚,形成了一個完美的組合。這道沙律的味道平衡,鮮嫩的三文魚與沙律醬相得益彰,令人回味無窮。加上一些額外的脆皮麵包塊作為配料,為整道菜增添了一絲的口感變化。唐揚脆脆雞翼這家餐廳的唐揚脆脆雞翼非常吸引人。這些雞翼炸得酥脆,外層金黃酥脆,內裡嫩滑多汁。每一口都充滿了香氣和美味。心太軟最後到心太軟, 其實我自己覺得朱古力味濃,Cream同埋個蛋糕甜味,我覺得都適合香港人食,因為佢唔算太甜, 同埋我自己覺得佢自製作都幾認真。

鐵板什扒

芝士焗忌廉菠菜龍利飯

煙三文魚凱撒沙律

唐揚脆脆雞翼

心太軟
最後到心太軟, 其實我自己覺得朱古力味濃,Cream同埋個蛋糕甜味,我覺得都適合香港人食,因為佢唔算太甜, 同埋我自己覺得佢自製作都幾認真。 鍾意食甜品嘅朋友都可以試一試個心太軟。

最後我同朋友飲埋杯凍檸茶就閃人啦 。這家港式餐廳價錢大眾化,如果大家行開呢一頭,大家可以試下哩間餐廳,因為我覺得都唔錯。
  • 自家製心太軟