2006-06-24 16 瀏覽
香港有俄國菜食真的不是太多, 聽過而知道的只有這間. 有一次與女性朋友提起這間餐廳, 她對俄國菜非常好奇, 所以帶她來試一試.好!入正題. 今晚要左2個麵包, 磨菇同菠菜, 磨菇味的不錯~. 前菜要一個芝士菠菜蝦, 不錯的,蝦又多, 但吃得多就有點膩. 再要了個牛肉串燒, 味道和肉質都很好(本人喜歡食牛肉), 女性朋友比我吃得還多...@@最後一個是俄式豬肉餃, 很普通, 味道有如鳳城水餃...特飲要左兩款, 青檸和橙味, 本人覺得橙味好易入口, 適合女仕. 見識過冰室, 女性朋友的感覺是...好凍.可能今日少人(星期5晚...), 所以唔太嘈, 氣氛剛剛好, waiter服務也不錯. 貴是貴了點(本人還是半工讀生), 但值得一試.