2017-05-23 302 瀏覽
同兩日同朋友去睇戲見重有時間於是先去醫下肚,但係又吾知食乜於是打開過app睇下有乜介紹終於呢左呢間排頭十名嘅番茄濃湯專門店,行到去人不算多有個頭髮長長既女仔招呼我地上左二楼,ㄧ座底我就已經決定食呢到既焗豬扒飯,但係個朋友話吾好食因為之前食過D豬扒又巢皮又炸到好乾好似豬肉乾咁,但由於我真係想試下既心態ㄧ意孤行咁叫左個,而我朋友就叫左個龍利柳意粉(炒),等左大约十分鐘到D食物上枱(不算太耐可能人不多)總括:焗豬扒給7分因為豬扒啖啖肉而且炸到剛好真正外趣內軟為ㄧ是個炒飯底扣分,而個龍利柳意粉8分魚雖然有汁但咬落去形然覺得趣不會因為D汁而淋左,為ㄧ美中不足是意粉硬左小小同汁太小