2018-01-22 1335 瀏覽
與媽媽阿姨們慶祝媽媽生日 一早訂左枱唔洗等 由於系星期四同太子店 收費系$288+1 一位雞煲啲雞食得出系算新鮮 叫左小辣 個人認為辣度適中 整得不錯 非常入味但佢比較麻煩 上左菜 但仲要炒四次 等10分鐘先食得所以我地食左一轉已經轉打邊爐等火鍋湯底期間上左燉湯 味道還可以 就系油左少少鮑魚不算大隻 所以我整個食 感覺系un.... 味道一般 沒有好濃既鮑汁 不過都明白 始終唔係主打牛肩肉好正好有牛味可惜只得一碟蟶子 — 好爽口好鮮甜 想encore不過唔系任食蟹 — 系蟹湯既蟹 好多膏 不過其實等左好耐先有湯底 生蠔 — 雖然細隻 但好鮮甜都系無任食魚片 — 有幾款 煮完吸左湯都幾好味 有任食仲有蜆 蝦 鮮魷 水魷 都有任食 得蝦同魚片有再叫最後有個甜品 不過麻麻地 飲品任飲有幾款 平時個幾隻汽水 道地既荔枝紅茶同冬瓜菜 蘆薈飲品 同自家製涼茶 但要自己行去雪櫃拎 但其實得一條路又窄又要上菜 雪櫃隔離又系出菜位 繁忙時間都有啲難度

任食任加雞煲

但佢比較麻煩 上左菜 但仲要炒四次 等10分鐘先食得