2021-05-09
去到太古城,上網見好多人都介紹呢間餐廳。一坐低睇完餐牌之後,就叫左佢個set首先第一道菜係三點刺身,包括赤身,油甘魚同埋甜蝦。味道都算新鮮,屬於正常發揮之後就到吉列珍珠蠔兩隻。外表香脆,不過我覺得個麵包糠有輕微厚身,要視乎係咪好鍾意食吉列炸物既口味。而蠔本身熟既程度恰到好處,所以都值得大家一試再嚟就係鵝肝鐵板燒同埋美國安格斯肉眼鐵板燒一齊上 煎香嘅鵝肝散發住鵝油既香味,而且佢將鵝肝放咗落多士上面,利用多士吸收多餘嘅油份,唔會有肥膩嘅感覺 而肉眼鐵板燒,我選擇七成熟,牛肉肉質幼嫩,不過份量有啲少........🤔之後就到煙肉炒飯。感覺上同平時嘅我哋食開嘅炒飯分別唔大,所以呢個我係有少少失望🤔不過個麵豉湯同埋日本芝麻雪糕,味道濃郁,比到我一種清新既感覺,所以都值得一食除此之外,我仲叫咗個天婦羅定食。每件天婦羅🍤都乾脆可口,材料都算新鮮,所以性價比反而更高
三點刺身 (赤身,油甘魚,甜蝦)
吉列珍珠蠔兩隻
鵝肝鐵板燒 ,美國安格斯肉眼鐵板燒
煙肉炒飯
味增湯