2023-11-26
星期六係朗豪坊嗰邊附近行街,記起之前有YouTuber 介紹過呢間,便上去試吓,睇咗Menu有4款套餐,只係平日?原來假期只是要加$10,入口兩邊有卡位,卻帶我們去最尾一個轉角位一張半卡位(一邊沙發、一邊拉櫈),隔離仲係部大風機,大風機後面係入廚房走廊,我哋入去時見都唔算多人,都未坐滿晒,坐入面,有啲熱,我哋出聲想坐卡位,職員都肯安排我哋改坐出面,喺門口第二個卡位,有冷氣,好好多。我哋2個人叫了($308)D.成人午市100mins 厝內人,店舖自助落單。老公order,我出去裝醬汁,口渴先拿冷泡茶,我照舊蒜茸+辣椒+ 香菜+醋,佢蒜茸+辣椒+ 醬油。另一邊仲有個雪櫃係放汽水,太肥冇飲,冷泡茶都有幾隻,有玄米茶、茉莉茶。先上個送嘅食品,係個鳥籠裝飾,鮑魚、蝦、水蓮,不過只係一次,質素不錯!水蓮,好幼嫩,只係送的,出去自助區拿是沒有的。我哋叫了椰子雞湯,很濃味,煲好耐,飲一啖,太燙,仍好甜!佢個爐好低,之前睇YouTuber介紹爐好低,冇咁容易有好多煙,影相方便,但個爐好低,凹咗落去變咗唔係平時打邊爐嗰啲響個爐上邊,高咗,又深又大,所以跌咗落去就好難撈返嘢食!小吃唔係好啱,淨係食咗牛肚咸
我哋2個人叫了($308)D.成人午市100mins 厝內人,店舖自助落單。老公order,我出去裝醬汁,口渴先拿冷泡茶,我照舊蒜茸+辣椒+ 香菜+醋,佢蒜茸+辣椒+ 醬油。 另一邊仲有個雪櫃係放汽水,太肥冇飲,冷泡茶都有幾隻,有玄米茶、茉莉茶。
小吃唔係好啱,淨係食咗牛肚咸又硬,豬手就唔錯,因為我鍾意食咁硬!已經太飽,有鹽水雞都冇食!我哋不斷叫不斷上都冇漏單。拿白桃鳥龍,臨尾再樽桂花鳥龍,很甘香!和牛羊肉、海鮮只係螺同魚,我哋不太好螺,只集中叫魚,因為太忙,之後也再沒有拍照!我哋不斷叫不斷上,都冇漏單,我哋集中只叫呢幾個貴價野:
最後佢俾兩杯Häagen-Dazs,有士多啤梨/碎朱古力。見佢寫住食晒有獎?送個印,下次有獎,老公特登食晒我食淨嗰啲,叫人過嚟檢查,點知冇人嚟,佢特登出去叫人,點知個職員睇都唔使睇就俾過張蓋咗印嘅咭俾佢!